Membincangkan isu masyarakat Malaysia
Random header image... Refresh for more!

Tarikh hantar Rizalman masih dalam perbincangan

KUALA LUMPUR -  Peguam Negara sedang berurusan dengan pihak berkuasa New Zealand untuk menentukan tarikh penghantaran balik pegawai Malaysia yang dituduh menyerang seorang gadis di Wellington, ke negara itu. Menteri Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pihak berkuasa New Zealand telah memberi jaminan akan menjaga kebajikan tertuduh semasa di negara itu.

“Kes Rizalman adalah di bawah skop Wisma Putra.  Pejabat Peguam Negara, pihak tentera dan Kementerian Luar sedang bekerjasama rapat dengan pihak berkuasa New Zealand.  Ketegangan mengenai kes itu telah banyak dapat dikurangkan berbanding semasa berita itu timbul, katanya kepada pemberita selepas melancarkan Pameran Foto MH370 di sini, hari ini.

- Cecair Perangsang Isteri Paling Hebat Untuk Atasi Masalah Isteri Dingin Dengan Suami Dalam Masa 10 Minit Sahaja Selepas Guna!…
- Cerahkan Puting, Tempat Sulit Wanita, Celah Paha & Ketiak Dalam Masa 3 Hari Sahaja. Hebat Dan Berkesan!…
- Hormon Wangi Pemikat Lelaki No #1 Paling Berkuasa Di Dunia Kini Di Malaysia. Dapatkan Sekarang Juga!…

Hishamuddin berkata demikian ketika diminta memberikan perkembangan terkini mengenai kes melibatkan Muhammad Rizalman Ismail, bekas Pembantu Staff Pertahanan di Suruhanjaya Tinggi Malaysia di New Zealand, yang didakwa melakukan pecah rumah dan serangan seksual dengan niat merogol.

Muhammad Rizalman, 38, di tahan di New Zealand pada 9 Mei lepas dan dibawa ke mahkamah pada keesokan harinya untuk didakwa.

Bagaimanapun, Hishammuddin berharap keadilan bukan hanya diberikan kepada pihak yang menuduh, tetapi kepada tertuduh juga.

- Alat Besarkan, Kuatkan, Panjangkan Alat Lelaki No #1 Paling Laris Di UK. Kini OFFER 50% Di Malaysia!…
- Vimax Original Kanada Dari Myidaman. 300% Pemulangan Wang Kalau ANDA Beli Vimax Yang Palsu Dari Kami!!…

- Rawat Masalah Ketegangan & Mati Pucuk Suami Dengan Mudah, Pantas & Berkesan. Berusahalah Untuk Kebahagiaan!!..

“Apa yang salah adalah salah. Keadilan bukan sekadar perlu dilaksanakan tetapi  mesti dilihat dilaksanakan.  Sebab itulah kita meminta dia balik ke New Zealand untuk membantu siasatan.  Itulah yang diputuskan di peringkat kabinet,” katanya.

Rabu lepas, Kerajaan Malaysia mengambil keputusan menghantar Rizalman balik ke New Zealand untuk membantu siasatan kes itu, tetapi tiada tarikh ditetapkan.