Membincangkan isu masyarakat Malaysia
Random header image... Refresh for more!

Pengguna FB hina raya juga wajar dihukum

Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin menegaskan supaya tindakan tegas diambil terhadap pesalah tidak kira kaum.Khairy juga menyarankan agar pihak berkuasa mengambil tindakan segera berikutan kenyataan seorang pengguna di laman sosial ‘Facebook’ yang menggunakan ID Kelvin Yip yang menghina sambutan Hari Raya oleh Umat Islam.“Kiki minta maaf tapi kena hukum, yang ini juga sepatutnya kena hukum. Sekali untuk semua, kasi ajar sikit,” katanya di dalam status Facebooknya.

Namun selepas dikecam oleh orang ramai Kelvin memadam statusnya itu dan meminta maaf serta mengakui kesilapannya.


Sementara itu, pengguna Facebook Alfred How berkata “beliau mewakili kaum Cina meminta maaf. Saya setuju tindakan undang-undang saksama dan adil tidak kira kaum diambil oleh pihak berkuasa. Pemilik akaun Facebook tersebut memang melampau dan memalukan bangsa Cina ”.

Pengguna Facebook Gordon Ck Lim pula berkata, “memalukan.. Kena tangkap untuk diberi pengajaran”.

Pengguna Facebook Edmund Leong berkata “salah tetap salah, tidak kira beliau Cina ke apa, you tak hormat orang lain jangan harap orang lain hormat you….dia patut kena saman atau masuk lokap sebab hina agama lain…”.
– Wangian Hormon Pemikat Wanita No #1 Paling Berkuasa Untuk Memikat. Hasil Penemuan Morgan Labs Russia. Memikat Wanita Dalam Sesaat!…
– Jus Kekal Dara Jadikan Isteri Kembali Rapat, Ketat, Padat, Sendat & Tambah Nikmat Hanya Dalam 7 Hari Sahaja! …

Sebelum ini seorang wanita pembuli jalan raya, Siti Fairrah Asyikin Kammaruddin telah dihukum denda RM5,000 oleh Mahkamah Sesyen di Kuantan akibat mengetuk sebuah kereta yang menggesel dengan keretanya dengan menggunakan pengunci stereng.

Asyikin atau lebih mesra dikenali dengan panggilan Kiki juga sebelum ini telah meminta maaf dan mengakui kesilapannya, namun beliau tetap menerima hukuman kerana mengakui kesilapannya terhadap Sim Siak Heong.

– Minyak Urut Lelaki Paling Berkesan Untuk Saiz, Naikkan Urat Jadi Perkasa Dan Tahan Lama!…
– Mens Delay Spray Berkesan Untuk ANDA Tahan Lama Sehingga 2 Jam Selepas 15 Minit Penggunaannya. Diskaun RM30. Tempoh Terhad! …